Kérdése van? Hívjon minket! +36305251033

Blog

Hasznos tanácsok a porszívó élettartamának megnöveléséhez

Csernák Levente
2019.10.03 14:06

Meg szeretnénk veled osztani egy pár tanácsot, hogy a kedvenc porszívód még sokáig hű társad legyen. Megfelelő karbantartás nélkül még a legjobb porszívó sem képes a legnagyobb hatásfokkal dolgozni. Van egy pár, jól bevált karbantartási folyamat, aminek köszönhetően a porszívód a lehető legjobban és leghosszabb ideig tud dolgozni. Nézzük azt a pár tanácsot, ami szerintünk a leghasznosabb lehet számodra.

1 Tanács – Húzd ki a konnektorból a porszívódat, mielőtt bármilyen karbantartást végzel rajta.

Ha a porszívó karbantartás közben bekapcsolódik, akkor meg is sérülhetsz. Bizonyosodj meg róla, hogy stabilan tudod szerelni a készüléket.

2 Tanács – Gyakran cserélj porzsákokat.

Fontos, hogy figyeld, hogy mennyire van teli a porzsákod. Amikor úgy látod, hogy félig teli van, akkor javasold kicserélni. Ha teli porzsákkal használod a porszívódat, akkor nem csak a gép szívóteljesítménye csökken drasztikusan, hanem akár a motor is leéghet. Van egy pár előjele annak, ha majdnem tele a porzsákod. A legláthatóbb jel az, amikor porszívózol és ott is port találsz, ahol előtte nem volt. Ez általában akkor történik, amikor a porzsák tele van és a már felporszívózott por visszajön a porzsákból, mert nem fér bele. A másik jel lehet a már említett szívóteljesítmény csökkenés.

Ha nem tudod, milyen porzsák kell a porszívódba, akkor látogass el porzsák üzletünkbe, ahol biztosan találsz a te porszívódhoz porzsákot.

3 Tanács – Takarítsd ki a padlókefét és nézd át, hogy van-e rajta sérülés.

A padlókefe és a forgókefe szedi fel a legnagyobb koszt a szőnyegedből. Ha látod, hogy hajszálak vagy más szőrszálak vannak a kefék között, akkor ideje kitakarítani a kefét. Akár ollóval vagy kézzel is kitakaríthatod a keféket. Nem kell makulátlannak lennie, de amit tudsz, szedj ki a kefék közül.

Ha már úgy látod, hogy nagyon le vannak kopva a kefék, akkor javasolt új padlókefe vásárlása. Kínálatunkban pár ezer forintért már találhatsz univerzális padlótisztító fejeket.

4 Tanács – Nézd át a levegő útját akadályok után kutatva.

Amikor már egy ideje porszívózol, akkor lerakódhat a cső belsejében pár piszok, ami eldugíthatja a porszívódat. Ha nem figyeled, akkor bekövetkezik a dugulás, ami drasztikus teljesítménycsökkenéssel jár, és akár a porszívó motor túlmelegedése is bekövetkezhet.

Ha a motor túlmelegedik, akkor ki is éghet. Ilyenkor gyakran eldobjuk a porszívót és újat veszünk, pedig csak elég lenne egy pár ezer forintos új motort venni a porszívóba, az új árának töredékéért.

A legfontosabb dolog az, hogy amikor lelkiismeretes karbantartást szeretnél végezni, akkor törekedj a tisztaságra. Pár perc takarítás éveket adhat a porszívónak.