Kérdése van? Hívjon minket! +36305251033

Blog

Hogyan takarítsunk mikrót gyorsan,olcsón, hatásosan?

2019.01.27 08:56

A mikrózásból eredő ételmaradékok nemcsak csúnyák, hanem szaguk is lehet. Sőt, rossz hatással lehetnek a drága mikrohullámú sütőd hatékonyságára. Szerencsére van egy pár könnyű módja a mikró kitakarításának.

Ecet használatával


1. Tölts meg félig vízzel egy mikrózható bögrét, majd rakj bele egy evőkanál fehér ecetet
2. Rakd be a mikróba
3. Állítsd a mikrót 5 percre. Előfordulhat, hogy kevesebb időre van szükséged, ha a mikród nagyobb teljesítményű. Figyeld meg közben, hogy milyen szépen oldja le a mikró belső részéről a gőz a zsíros lerakódásokat.
4. Vedd ki a mikróból az üveget, majd töröld ki a mikró belsejét papírtörlővel.
5. Vedd ki a mikró belső üvegtálcáját és mosd el, mint egy tányért. Ha szeretnéd, mosogatógépben is kimoshatod.


Citrom használatával


1. Vágj félbe egy citromot. Helyezd mindkét felét egy mikrózható tányérra egy kanál vízzel.
2. Mikrózd körülbelül 1 percig vagy addig, amíg a citrom meleg és a mikró belső része gőzzzel teli.
3. Töröld ki a belsejét a mikrónak papírtörlővel. A citrom ilyenkor már meleg és puha, kiváló természetes tisztítója lehet egy szagos kukának.


Mosogatószer használatával


1. Vegyél elő egy mikrózható tálat és töltsd meg meleg vízzel
2. Adj hozzá annyi mosogatószert, amennyit jónak látsz.
3. Rakd meg a tálat a mikróba 1 percre, vagy addig amíg gőzölögni nem kezd.
4. Vedd ki a tálat. Keress egy durvább szivacsot és töröld ki a mikró belsejét.
5. A gőz fellazította a rászáradt zsiradékokat, így könnyű lesz a mikró kitakarítása. Akár hozzá is rakhatsz egy kis szódabikarbónát, ami természetes szagtalanítóként fog viselkedni.


Ablaktisztító használatával


1. Készítsük el a tisztítószert. Egy tálban keverj egy 2/3 rész ablaktisztítót 1/3 rész melegvízzel. Ezzel az oldattal kívül belül meg tudod tisztítani a mikrót.
2. Takarítsd ki a belsejét. Mártsd bele egy szivacsot az oldatba és töröld ki a mikró belsejét. Távolítsd el a mikró belső üvegét és addig tisztísd a mikrót, amíg mindenhol nem tiszta.
Ahogy látod, nem feltétlenül kell megvásárolni a drága, márkás mikrohullámú sütő tisztítószereket. Minden háztartásban megfordulnak a hagyományos, jól bevált tisztítószerek, mint az ecet, citrom és a szódabikarbóna.


Tudtad, hogy nem minden esetben éri meg új mikrohullámú sütőt vásárolnod drágán? Van egy alternatívánk! Ide kattintva megtekintheted jelenlegi, használt, felújított, kitisztított és 1 év garanciával ellátott használt mikróinkat.

Viszont, ha ragaszkodsz az új mikróhoz, akkor csak olyan helyről vásárolj, ahol nagy a kínálat, segítőkészek az alkalmazottak és kiváló az áruk. Én az Áruházunk.hu webáruházat ajánlom, ahol több száz mikrohullámú sütő közül tudsz válogatni!