Kérdése van? Hívjon minket! +36305251033

Canelé forma (szilikon)
Canelé forma (szilikon)
2 354 Ft + ÁFA = 2 990 Ft

Canelé forma (szilikon)

Canelé forma (szilikon)
Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha csodasüteményt. Varázsold a francia konyhát az otthonodba. Tökéletes Canelé-t tudsz készíteni ezzel a szilikon formával. Nem hiányozhat a te konyhádból sem, ha a francia konyha és a sütemények szerelmese vagy. Itt egy recept, amellyel rögtön ki is próbálhatod a formát: Hozzávalók: (8-10 darab lesz belőle) 5 dl zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4 evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy vaj 1 evőkanál méz Elkészítés:  A vaníliarudat hasítsuk fel és kikapart magjaival együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6 percig, de forralni nem kell. Vegyük le a tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kissé hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, a sóval, majd a tojássárgákkal. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a még meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és egy egész éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, ettől még szebben barnul a canelé külseje. A franciák eredetileg olaj és méhviasz elegyével kenték ki, de ma már az átlagos francia receptek sem utasítanak erre, hanem egyszerűen vajat javasolnak. A kikent formákat tegyük 15 percre a fagyasztóba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A rumos-vaníliás sodót öntsük a formákba – fél centit hagyjunk a peremig –, majd süssük 65-70 percig, s még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hűlni. Égettnek fog tűnni, de ez a dolga. Még langyos állapotában, kézzel kell enni, café au lait kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete:29,5x17,5x5 cm Mit rejt a termék doboza...
2 354 Ft + ÁFA = 2 990 Ft
Adatok
Cikkszám
KBS-515
Vélemények
Hasonló termékek