Kérdése van? Hívjon minket! +36305251033

Blog

Hogyan mossunk helyesen?

2019.02.03 08:22

A mosógépek hihetetlenül kényelmes és könnyen használható háztartási készülékek, de időbe telik mire megszokjuk használatát. Ha az első mosás előtt állsz, ne aggódj, mi segítünk. Ha már először szerezted meg az elsőt, vagy először elcsúsznak a saját mosodába, ne féljetek. Könnyedén megtanulhatja a mosógép működtetését, megtudhatja, melyik tisztítószer és lágyítószer a legmegfelelőbb a különböző ruhadarabokhoz, és megakadályozza a ruhák színeinek vérzését vagy a fehérek tönkretételét.

1 rész

 

Típusok különválasztása

Ellenőrizze a címkéket a speciális mosási utasításokért. A legtöbb ruha mosható géppel, de mindig ellenőrizze a címkét a további utasításokért. Néhány ruha esetleg zsugorodik, ha meleg vagy meleg vizet használ a mosáshoz. Néhányan képesek lesznek kezelni a fehérítőt, és egyesek nem. És néhány ruhát nem lehet mosni egy gépben, például bizonyos selymekben és finomságokban. A címkét mindig alaposan ellenőrizze.

  • Tegye félre a ruhákat, amelyek "csak kézi mosás" vagy "csak kézi tisztítás" címkével vannak jelölve.
  • A legtöbb ingnél a ruházatápolási címkék az ing belső oldalán vagy a nyakrészen belül találhatók.
  • A legtöbb nadrágban a ruházati címkék a nadrág hátsó részén találhatók.

2

Választja el a ruhadarabot a "szín" szerint. A ruhákban lévő festékek, különösen az újdonságok, elvesztik színüket a mosás során. A szín más ruhákra is kiszivároghat, és károsíthatja a teljes terhelést. Ha a ruhát "színnel" rendezi, ez általában azt jelenti, hogy árnyalattal megkülönböztetjük őket. A ruhák rendezésének legalapvetőbb módja, hogy elkülönítse a sötétségeket a fényektől, és külön-külön mossa le őket. Még jobban rendezheti őket színenként.

  • A sötétek olyan színeket tartalmaznak, mint a feketék, a szürkék, a sötét kékek, a sötétvörösek és a sötét lila színek.
  • A világosak közé tartoznak a pasztell színek, mint a fehérek, rózsaszínek, sárgák, világos kékek, világos zöldek és levendula.
  • A farmer vagy a sötét denimek különösen a színüket elárasztják, és a különálló terheléssel kell mosni.

3

Válogasd külön őket súly szerint. Emellett vagy alternatívaként megvédheti ruháit a mosógép elhasználódásától a nehezebb szövetek könnyebb szövetekből történő rendezésével. A legtöbb mosógép megpördül és megdobja a ruhákat, és a súlyos szövetek súlyosbodása tönkreteheti a könnyű szöveteket. Ha pedig finom vagy könnyű súlyt mosunk, a ciklus beállításai és hőmérséklete eltér a nehezebb szövetterhelésétől.

  • Finom, mint a fehérnemű, a harisnyanadrág és a mosható selyem külön kell mosni.
  • A nehéz szövetek közé tartoznak például a nehéz pamut nadrágok, törölközők, kabátok vagy pulóverek.
  • Ha csak anyagot választ, akkor sok energiát és pénzt takaríthat meg, ha több színű rakományt kell mosnia.

A kényes ruhákat egyszerre mosd. Ahelyett, hogy külön-külön mosogatná, kényelmesen helyezheti el a mosózsákokat, hogy megvédje őket a kemény kopástól. A hálós mosózsákok különböző méretűek lehetnek, de általában csak egy vagy néhány ruhadarab védelmére szolgálnak. Ezek normál terheléssel együtt moshatók.

  • A hálós mosózsákok nem védik a ruhákat a színek vérzésétől, ezért győződjön meg róla, hogy hasonló színű festékkel mosja őket. A legtöbb esetben a finomságok nem vérzik, és könnyűek lennének mosni világos színű terheléssel.
 • Válasszuk ki a foltos ruhát.Bizonyos foltok különleges kezelésre szorulnak, mielőtt a ruhadarabot a mosásba helyeznék. A legelőnyösebb foltok, amelyek előkezelést igényelnek, a zsír és az olajfoltok.
  • Kerülje a mosott vagy szárított ruhát a gépben. Bizonyos foltok a hő hozzáadásakor beállíthatók, így nehezen eltávolíthatók.

2. rész

A mosógéped beállítása

 1. Válaszd ki a megfelelő mosási programot. A mosási ciklusok két fontos sebességből állnak: a sebességet, amellyel a ruhákat vízzel keveri, vagy megdobja, és a sebességet, amely a vizet a ruhákból kifolyik. a ruhát, amelyet mosunk, hogy segítsen maximalizálni a tisztaságot, miközben védi a ruháit.
  • Alap program: Ez a ciklus gyors / gyors megközelítéssel jár - gyors és gyors ütemben forog. Segít a nagyon piszkos és izzadt ruhák tisztításában, és amit Ön valószínűleg rendszeresen használ. A normál ciklusban meglehetősen jól viselkedik a szilárd anyagok, mint a pamut, ágynemű, farmer, törölköző és ágynemű.
  • Állandó nyomás: Ez a ciklus gyors / lassú megközelítéssel jár. Ezeknek a szöveteket gyorsan kell keverni, hogy tiszták legyenek, de lassan kell centrifugálni a ráncok megelőzése érdekében. Használja ezt a ciklust olyan szintetikus szálakhoz, mint a rayonok, kötögetések, poliészterek és acetátok. A szintetikus szálakról ismert, hogy pirulálnak, vagy kis golyókat hoznak létre a szálakból, és a lassú centrifugálási ciklusok segítenek megakadályozni a bolyhosodást.
  • Kényes program: Ez a ciklus lassú / lassú megközelítést alkalmaz, csökkenti a keverést és megakadályozza a kopást. A tisztaság szintje azonban lassan csökken. Ez a ciklus a legjobban olyan speciális vagy különleges ruhákhoz használható, mint a fehérnemű, a bélelt ruházat, a bélelt vagy lazán szövött textíliák, vagy a puszta anyagból készült, például harisnyanadrág.
  • Speciális mosás:A mosógépek újabb modelljei olyan speciális ciklusokat tartalmaznak, amelyek olyan dolgokat végeznek, mint a fertőtlenítés, a gőz vagy a fehérek védelmét és a foltok eltávolítását. További tudnivalók az egyes speciális ciklusokról a készülék kézikönyvében találhatók.
 2. Használja a hűvös vizet a finom ciklusban a finom tárgyakhoz, olyan tárgyakhoz, amelyek színezhetnek, amelyek vérzik, vagy olyan ruhákat, amelyek nem különösebben piszkosak.
  • Használjon meleg vizet az állandó prés ciklusban, sötét színekben és közepesen piszkos rakományokban.
  • Használjon forró vizet fürdőkádakhoz és konyhai törölközőhöz, ágyneműhöz, erős textíliákhoz, vagy bármilyen rendkívül zavaros elemhez.
  • A hideg víz a ruhák mosás leghatékonyabb módja. A forró mosási ciklusokban felhasznált energia körülbelül 90% -át használják fel a víz felmelegítésére [4]. Ez is a legtisztább módja a ruháinak mosására.
  • Néhány gép esetében a vízhőmérséklet már előre van beállítva a választott ciklus szerint. Például egy normál ciklus valószínűleg 30 ° C vagy 40 ° C (85 ° F - 75 ° F) forró vizet használ.
 3. Öntsön mosószert és más erősítőt, mint például a lágyítószert.Fontos, hogy olvassa el a mosógép kézikönyvét, és megtudja, hogy milyen típusú mosószerrel tudja kezelni a gépet, és hogy hová helyezze a mosószert. A legtöbb gép ezekben a napokban képes folyékony és teljesítményű mosószereket, valamint más tisztítószereket, például fehérítőt kezelni.
 4. Az elülső betöltő mosógépek általában mosogatószerrel ellátott fiókkal rendelkeznek, és különálló rekeszekkel rendelkeznek a lágyítószer vagy a fehérítő elhelyezésére. A készülék az Ön számára megfelelő pillanatban adja ki a mosószereket.
 5. A felső feltöltésű mosógépek megkövetelik, hogy a ciklus megkezdése előtt öntse ki a mosószert a dobba. A ruhanemű betöltése előtt a legjobb, ha a mosószereket hozzáadja, így a mosószer magas koncentrációja nem folt vagy károsítja a ruháit. Bizonyos esetekben a legjobb, ha bekapcsolja a vizet, hogy a mosószer feloldódjon, mielőtt betölti a ruháit.
 6. A mosószer mennyisége a mosószer és az alátét típusától függően változik, így ellenőrizze a mosószer hátsó részét és keresse meg a mosógépen található címkéket, hogy megtudja, mennyit kell használni.
 7. Töltsd meg a mosógépet ruhákkal. Fontos, hogy olvassa el a mosógép kézikönyvét, és megtudja, hogy milyen típusú mosószerrel tudja kezelni a gépet, és hogy hová helyezze a mosószert. A legtöbb gép ezekben a napokban képes folyékony és teljesítményű mosószereket, valamint más tisztítószereket, például fehérítőt kezelni.
 8. Az elülső betöltő mosógépek általában mosogatószerrel ellátott fiókkal rendelkeznek, és különálló rekeszekkel rendelkeznek a lágyítószer vagy a fehérítő elhelyezésére. A készülék az Ön számára megfelelő pillanatban adja ki a mosószereket.
 9. A felső feltöltésű mosógépek megkövetelik, hogy a ciklus megkezdése előtt öntse ki a mosószert a dobba. A ruhanemű betöltése előtt a legjobb, ha a mosószereket hozzáadja, így a mosószer magas koncentrációja nem folt vagy károsítja a ruháit. Bizonyos esetekben a legjobb, ha bekapcsolja a vizet, hogy a mosószer feloldódjon, mielőtt betölti a ruháit.
 10. A mosószer mennyisége a mosószer és az alátét típusától függően változik, így ellenőrizze a mosószer hátsó részét és keresse meg a mosógépen található címkéket, hogy megtudja, mennyit kell használni.

5

Kapcsold be a mosógéped.Ah, édes siker, most mindössze annyit kell tennie, hogy megüt a gombot, és készen állsz! De ne feledje, hogy bezárja az ajtót!