Kérdése van? Hívjon minket! +36305251033

Blog

Wifi jelerősítő előnyei és hátrányai

2020.01.21 21:50

A vezeték nélküli hálózat a vezetékes hálózatok általános alternatívája, amely lehetővé teszi, hogy több számítógép kommunikáljon egymással, és fizikai kapcsolatok nélkül megossza az Internet-kapcsolatot. A vezeték nélküli hálózat azonban számos figyelemreméltó kérdést vet fel, mint például a jelerősség romlása. A vezeték nélküli átjátszó vagy hatótávolságnövelő eszköz olyan eszköz, amely elősegíti a számítógépek erősebb vezeték nélküli jeleinek fenntartását az útválasztók jeleinek bevitele és továbbítása révén.

Jelerősség növelése

A vezeték nélküli átjátszó használatának elsődleges előnye, hogy javíthatja a vezeték nélküli jel erősségét anélkül, hogy számítógép vagy router át kellene mozgatnia. Minél távolabb van egy számítógép a vezeték nélküli útválasztótól, amelyhez csatlakozik, annál gyengébb a vezeték nélküli jele. A gyenge jelek lassú vagy szakaszos összeköttetést eredményezhetnek. Ha vezeték nélküli ismétlőt helyez el egy ponton a számítógép és a csatlakoztatott útválasztó között, ez lehetővé teszi, hogy a számítógép erősebb jelet fogadjon, ami jobb teljesítményt nyújt az interneten. A Microsoft a vezeték nélküli átjátszók telepítését javasolja a vezeték nélküli hálózatok fejlesztésének megoldásaként.Akadályok leküzdése

A wifi jelerősítő használatának további előnye, hogy segíthet csökkenteni az olyan akadályok hatását, amelyek befolyásolhatják a vezeték nélküli kapcsolatot. A fizikai tárgyak gyengíthetik a vezeték nélküli jeleket, és a szilárd fémtárgyak, mint például a nehéz ajtók, iratszekrények és készülékek, különösen káros hatással lehetnek a vezeték nélküli összeköttetésre. Az ismétlő elhelyezése olyan helyen, ahol kevés tárgy fekszik közte, az útválasztó és a számítógép lehetővé teszi, hogy a jelek a számítógépre továbbhaladjanak, anélkül, hogy sok objektumon átmennének.

Ár

A vezeték nélküli átjátszó nem a legolcsóbb megoldás a gyenge vezeték nélküli jelek javítására, mivel magát az átjátszót meg kell vásárolnia, és ez áramot fog felhasználni. A számítógépnek az útválasztó közelébe helyezése vagy az útválasztó közelebb helyezése a számítógéphez hasonló jótékony hatást eredményezhet ingyenesen.

Jelerősítő hatásfok

A vezeték nélküli átjátszó használatának további lehetséges hátránya, hogy előfordulhat, hogy a kívánt mértékben nem növeli a jel erősségét. Ha az átjátszó nem kompatibilis a jelenlegi vezeték nélküli hálózati hardverrel, akkor a jelerősség sérülhet, vagy az átjátszó egyáltalán nem működik.